maandag 14 maart 2011

Wat aten we vandaag ......... Colakip

Deed je dat ook vroeger?
Super mooi weer, lekker buiten spelen en heerlijk met water, aarde en blaadjes soep maken of met water en rozenblaadjes zelf "parfum" maken. Zo voelde het vanavond even toen ik een nieuw recept ging uitproberen.

Doe een lading ketchup, mosterd, basterdsuiker, zout, cola en kip in een schaal en je hebt .......................


Het was echt superlekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Daarom voor iedereen die het ook wil proberen, het recept.
Je vindt een aantal variaties op internet, maar deze vonden wij het lekkerst.

Cola Kip

Nodig:
1 kilo kipdrumsticks
200 gram bruine basterdsuiker
handje vol grof zeezout
4 eetlepels mosterd
8 eetlepels ketchup
ongeveer 1,5 tot 2 blikjes cola (geen light!)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Kook de kipdrumsticks in ruim water ongeveer 30 minuten. Giet af en leg ze in een ovenschaal.
Strooi de bruine basterdsuiker en het zeezout over de kip.

Meng de mosterd en ketchup met een flinke scheut cola en verdeel dit gelijkmatig over de kip.
Giet vervolgens de rest van de cola erbij tot de kip bijna onderstaat.
Zet de schaal ca. 45 minuten in de oven tot de saus is ingedikt.




donderdag 10 maart 2011

Haken, groot worden en haken

De laatste tijd ben ik weer helemaal into haken. Ken je dat? Ik heb echt van die periodes, dan staat de naaimachine dagenlang te stampen, ben ik uren aan het freubelen met kraaltjes of lint en kijk ik naar de rest niet meer om en net zo snel als het komt, is het ook ineens weer tijd voor iets (heel) anders. En nu dus voor het haken.

Al een hele tijd had ik een leuk patroontje liggen van een cupcake tasje voor Anne.
Daar ben ik nu eindelijk eens aan toegekomen en was zelf best wel trots toen hij af was (ben echt nog een beginner met haken).
Tot ik hem aan Ruud liet zien en hij zei goh, hoort een paddestoel niet rood met witte stippen te zijn????? Mmmmmm, oke, gelukkig is Anne er blij mee en ziet zij er wel een cupcakeje in ;-)


Een tijdje terug heeft Anne van haar zorgvuldig gespaarde zakgeldcentjes eindelijk de door haar zo felbegeerde roze mp3 speler gekocht. Haar oortjes zijn nog te klein voor die oordopjes die erbij zaten en  dus heeft ze van ons een grote koptelefoon gekregen. Ze is er helemaal blij mee en loopt de hele dag (van 's morgens vroeg tot 's avonds laat) met dat ding op haar oren. Gevolg is wel dat ze gelijk niks anders meer hoort.
Nick en Simon, Monique en Jan Smit zijn favoriet, net als Kus. Zucht.... het K3 tijdperk is echt helemaal voorbij nu. Alle Disney prinses spullen worden ook al opgeruimd en overgebracht naar nichtje Tessa van 2,5. Daar ben ik nu echt te groot voor hoor mam. Kleine meisjes worden veeeeeeel te snel groot.

Maar goed even terug naar de MP3 speler. Nu liep ze maar zo met dat ding te zeulen, dus kwam al snel de vraag Mam, kun jij niet eens..........

Dit is het resultaat:

In de grote tas kan ze alles netjes meenemen naar oma en het kleine hoesje voor haar mp3 kan ze om haar nek hangen, zodat ze haar handen vrijheeft om te dansen.
Voor die dikke knuffel die ik van haar kreeg, doen we het voor toch.

De muisjes waar ik het de vorige keer had, waren de eerste echte redelijk goed gelukte amigurumi's die ik had gemaakt. Nu was het patroontje daarvan ook wel heel simpel, dus ben ik nu aan een nieuwe begonnen. Na tig keer opzetten van de ring, vasten haken, minderen en weer uithalen, kleinere haaknaald proberen etc, heb ik nu eindelijk het principe onder de knie (denk ik).
Het grootste probleem ontstaat bij mij bij het minderen. Ook al gebruik ik de onzichtbaar minderen methode, bij mij zie je altijd gaten ontstaan op die plaatsen. Maar nu eindelijk niet.
Ik weet het, hij is echt nog niet perfect en de meeste haaksters zouden hem weer uithalen, maar vergeleken bij zijn voorgangers, ben ik hier heel erg blij mee.


Het wordt de kleine schildpad uit het boekje 'Lieve diertjes zelf haken' van Ana Paula Rimoli, maar dan wel in roze met paars, want dat zijn de lievelingskleuren van Anne.

donderdag 3 maart 2011

Muizen, ijs en cupcakes

Vandaag lekker inkopen gedaan bij de groothandel. Volgende week is zuslief jarig en zij wilde graag nieuw basismateriaal en kralen hebben voor haar nieuwe hobby sieraden maken.
Dus zuslief wordt weer flink verwend (en ikzelf natuurlijk ook ;-) heb weer genoeg leuks gevonden).

Ik heb een voorraadbox met restjes garen en vroeg me al een hele tijd af wat ik daar nou mee moest doen.


 Weggooien vond ik zonde, maar echt gebruiken kon ik het niet. Tot ik tegen dit blog aanliep. Ik krijg echt de (haak)kriebels als ik die mooie vrolijke dingen zie die ze maakt. Al moet ik heel eerlijk bekennen dat ik dat bij bijna alle blogs heb die ik volg. Pfff wat ben ik vaak nog aan het aanklungelen als ik die prachtige dingen zie die gemaakt worden. Geweldig.

Bij Attica24 heb ik dus ook het patroon vandaan van de "tas" die ik aan het maken ben. Hij is nog niet helemaal af, maar het lijkt me een heerlijke tas om mijn haakwerkjes in mee te nemen en op te bergen en op die manier heb ik straks ook een deel van mijn restjesbox leeggemaakt.



Deze muis had ik ook al een tijdje op mijn lijstje staan. Ik heb hem deze week 4x gehaakt, maar  helaas heb ik alleen van deze een goede foto. Wat een schatje he. Ik merk wel dat het haken me steeds beter afgaat, maar zie (vooral op foto's) de (schoonheids)foutjes goed, dat moeten jullie me maar vergeven.


Mijn eerste ijsco:



Ook heb ik me eens gewaagd aan fimo. Dit zijn mijn eerste probeersels, wat vinden jullie ervan? Heb wel gemerkt dat "kleien" niet echt mijn ding is, niks nieuws overigens, dat was het op school ook al niet ;-)



Hier nog een paar kleine projecten die ik deze week heb afgerond: