dinsdag 29 november 2011

Brievenbus Swap

Ik heb meegedaan aan de brievenbus swap van Annemarie (Haakidee). Het was voor mij de eerste keer dat ik meedeed met een swap. Wauw, wat is dat superleuk zeg. Ik ben gelijk verslaafd aan swappen ;-)

Onderstaand een foto van het pakketje dat ik heb ontvangen:


Een mooi pakket met een teddybeer patroontje, een gehaakte kerstman, een haakpakketje met haaknaald, wolletjes en patroon, roosjes, een gelukspoppetje, sleutelhanger, mobiel koordjes en lintje.

Het pakketje dat ik heb gemaakt, gaat morgen op de post. Foto volgt over een paar daagjes.

dinsdag 8 november 2011

Jaaaa, hij is af!!!

Ooit heb ik ergens op internet een foto gezien van iemand die een hertenkop had gepimpt en in een fotolijst had verwerkt. Dat project stond al een flink tijdje op mijn to do list en is nu eindelijk af. 

Het (polystone) hert heb ik via marktplaats op de kop getikt voor een prikkie. Helaas was hij een vieze kleur bruin, dus heb ik hem met kunststof primer bewerkt en daarna wit gespoten. 
De fotolijst was oorspronkelijk zwart met goud en die heb ik zilver gespoten. Daarna de achtergrond beplakt met zwarte stof en met schroefjes en lijm de hertenkop vastgezet. 


Ik vind hem zo gaaf geworden. Ben er helemaal blij mee.

November

Jeetje, het is alweer november. Start van de feestjestijd in huize Jonkies.
Donderdag is mijn dochter jarig, de dag voor Sint mijn zoon en de dag voor Kerst manlief, drukke, maar gezellige maanden dus.

De afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het voorbereiden van het feestje van Anne. Omdat ze net zo creatief is als haar moeder, gaan we (hoe kan het ook anders) lekker knutselen.

We gaan beginnen met het verven en versieren van een sieradenboom, waar de meiden al hun sieraden aan kunnen ophangen en terwijl deze drogen een wraparmband maken.
Volgens mij heb ik inmiddels alles in huis en kan ik morgenochtend, terwijl ze op school zit beginnen met het versieren.

Hier vond ik een ontzettend leuke beschrijving voor het maken van hartjesslingers. Supermakkelijk en superverslavend. Daar hangen er morgen dus een paar van hier in huis.

Verder heb ik wat vogeltjes, vogelhuisjes en hartjes gemaakt. De hartjes zijn gevouwen (een beetje origami) en de vogeltjes en huisjes geknipt, met een gezellig knijpertje heb ik ze opgehangen en voila, een vrolijke en originele slinger. De figuurtjes heb ik geknipt van de behangvoorbeelden die je bij de verschillende bouwmarkten zo kunt meenemen.

Verder heb ik de afgelopen tijd niet stilgezeten.
Voor zoonlief heb ik het groene varken gehaakt van Angry Birds.


een aantal cadeauzakjes in diverse kleuren


en een aantal sleutelhangers