zaterdag 23 juni 2012

Glazen potjes

Vorig jaar heb ik wat glazen potjes en flesjes gemaakt met de servettentechniek.
De potjes heb ik gebruikt als waxinelichtjes tijdens de lange zomeravonden.

Dit jaar heb ik een aantal potjes gepimpt met papier, lintjes, touw en stickers.
Als de zomer straks nog komt, zijn ze erg leuk met wat zomerse bloemen erin op de BBQ-tafel.
Dus, laat die zomerzon maar komen. Ik ben er klaar voor!


En ook niet onbelangrijk, ze zijn heel makkelijk om zelf te maken.

Je begint met een paar lege glazen potten/flessen van bijvoorbeeld babyvoeding, groente, azijn of wat je maar hebt liggen.



Ik heb een aantal potten gespoten met zilver en witte spuitverf, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze doorzichtig te houden.
Mocht je ze willen spuiten, zorg dan voor voldoende ventilatie (spuit bij voorkeur buiten) en spuit langzaam en van een afstand om druipen van de verf te voorkomen.





Om de papieren stroken vast te maken heb ik dunne dubbelzijdig plaktape gebruikt, zoals ook wordt gebruikt bij het maken van kaarten.


Versier de potjes zoals je wilt, met papier, lint, stickers of wat dan ook.


Veel plezier!

Tulpenveldje en Tzaziki

Ik kwam van de week weer een leuk blog tegen. http://www.annathered.com/2008/11/30/how-to-make-vegetable-flowers/ met heel veel leuke recepten en ideeen.

Een daarvan zijn tulpjes gemaakt van wortel en komkommer.
Vanmiddag maar gelijk uitgeprobeerd voor de BBQ.
Ze zijn aardig gelukt moet ik zeggen en snel klaar.




En, van het restant van de komkommer kun je natuurlijk heerlijke tzatziki maken. Er zijn heel veel Tzaziki recepten te vinden, maar een van mijn favorieten is de volgende:

Nodig:
2 grote komkommers
4 teentjes knoflook
1 liter Griekse yoghurt
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout

Rasp de komkommers en laat ze goed uitlekken.
Meng de yoghurt, komkommer en knoflook in een grote kom.
Giet de olijfolie erbij.
Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met de zout.
Leg een grote olijf in het midden en smullen maar.

Heerlijk als saus bij Grieks eten, als dip of wat dan ook.