donderdag 27 september 2012

Naaicursus

Ik weet niet of ik het al eerder had gemeld, maar ik zit sinds kort op "naaicursus".
Het is niet echt een cursus, maar meer een gezellige club dames/meiden die wel wat ervaring hebben met naaiwerk, maar nog niet alles onder de knie hebben. Gelukkig zijn er 2 dames die ons de kneepjes van het naaivak willen leren.

Het is dus ook niet zo gek dat ik de laatste tijd veel achter de naaimachine zit. Ik heb inmiddels wel ontdekt dat kleding maken echt niets voor mij is.
Ik ben veel meer van de kleine projecten en leuke hebbedingen.

En dan bedoel ik bijvoorbeeld:


Een toilettasje voor mijn nichtje. Ze is bijna jarig en wil graag van tante nagellak in allerlei kleurtjes en ze is dol op Hello Kitty, dus wat past er dan beter dan een Hello Kitty toilettasje.

Daan zag hem en vroeg er gelijk voor zichzelf ook een (die van hem was kapot), maar dan natuurlijk wel stoer in het zwart. Allebei afgewerkt met een afneembare, waterafstotende binnenlaag.
Die van haar is plat en die van Daan heeft een bodem, al is dat niet zo goed te zien op de foto. 

Voor Anne heb ik een lief omkeertasje gemaakt, aan de ene kant cupcakes en aan de andere kant uiltjes. Helemaal hip en handig voor haar broodtrommel en drinkbeker voor de overblijf.Verder voor mezelf ook een boodschappentas gemaakt van stevig canvas. Normaal gebruik ik altijd de opvouwbare tasjes van de Blokker, maar heb er al een paar weggegooid omdat ze bij de naden begonnen te scheuren. Dat zal met deze niet zo snel gebeuren.
En je gelooft het nooit, maar die lapjes heb ik voor 10 cent (!) per stuk gescoord bij de kringloopwinkel. Dat is nog eens leuk shoppen toch.


Wordt vervolgd......

woensdag 5 september 2012

Servies

Ohhh, moet je nu eens kijken waar mijn schoonmoeder mee aankwam zetten. Het zijn kopjes die van de opa van mijn man zijn geweest. Ik ben er zo blij mee. Super gaaf he.

Slankie en recepten

Voor een marketingbureau ben ik geselecteerd om Slankie (je weet wel, de smeerkaas) te testen. De bedoeling van dit project is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met Slankie.

Wist je bijvoorbeeld dat:
- Je Slankie ook kunt opwarmen en er allerlei lekkere gerechten mee kunt maken?
  Zoals bijvoorbeeld in Tonijnsalade of op een wrap?
- Slankie 20+ maar liefst 65% minder vet bevat dan 48+ smeerkaas?
- Er 7 verschillende varianten van Slankie zijn?

In het pakket bevond zich o.a. een kaart met twee heerlijke recepten die ik jullie natuurlijk niet wil onthouden.

Ik ben benieuwd of jullie nog leuke suggesties voor een recept hebben. Zo ja, dan hoor ik dat natuurlijk graag, zodat ik ze mee kan nemen in het oordeel over Slankie.


 

Voor- lunchgerecht of hapje voor 4 personen (2 stuks p.p.). Bereidingstijd: 10 min.
• 1 grote komkommer
• zout
• 50 g zoete puntpaprika
• 100 g Slankie 20+ smeerkaas Naturel Lichtpittig
• 2 takjes peterselie
Bereiding:
Schil de komkommer met een dunschiller half om half zodat er strepen groen ontstaan. Snij de komkommer in 8 gelijke stukken. Hol ze met een lepeltje half uit. Bestrooi met zout en laat ze even uitlekken. Snij intussen de paprika in kleine blokjes en meng ze met Slankie 20+ smeerkaas Naturel Lichtpittig. Vul de holtes van de komkommer met het kaasmengsel en garneer met peterselie of met oregano.

zondag 2 september 2012

Tijdschrifthouder

Gister ben ik samen met de kids en mijn schoonmoeder naar Ikea geweest. De kids hebben daar allebei een pakket van 5 kartonnen tijdschrifthouders meegenomen (voor maar €1,29) om orde in de chaos aan tijdschriften en boekjes in hun kamers aan te brengen.
Omdat ze nogal saai wit zijn hebben ze het plan opgevat om ze te pimpen.

Door hun enthousiasme kwam ik op het idee om een miniatuur tijdschrifthouder te maken om al die losse blaadjes die overal slingeren met ideetjes en mijn kleine notitieboekjes met nog meer idee├źn in op te bergen.

Thuisgekomen heel enthousiast op internet gezocht naar een handig sjabloon, maar kon er zo snel geen een vinden, dus heb ik er zelf maar een gemaakt. Het sjabloon vind je onderaan deze post.

Dit is hem geworden. Ik wil hem nog wat verder versieren, maar daar heb ik de komende dagen even geen tijd voor ;-)


En het allerleukste is nog dat er precies een pakje (van 6) notitieboekjes van de Zeeman van € 0,99 ct in passen. Die boekjes gebruiken we hier voor van alles. We hebben allemaal ons eigen boekje als "verlanglijstje". Gaande het jaar schrijven we alles op wat we leuk vinden of graag willen kopen en tegen de tijd dat we dan jarig zijn, weten we altijd iets te vragenHet sjabloon is vrij te gebruiken, maar ik zou het leuk vinden als je aangeeft dat je hem via mij hebt. Veel plezier met het maken van je eigen miniatuur tijdschrifthouders!